vaistai.lt

Perversmą medicinoje sukelianti naujovė: genetiškai pakeistos imuninės ląstelės kovoja su vėžiuVilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose – vienintelėse Baltijos regione – pradėta taikyti gydymo metodika, suteikianti viltį pasveikti nuo atsinaujinančio kraujo vėžio kenčiančiam žmogui. Šis pažangios terapijos gydymo metodas yra naujas – JAV pradėtas taikyti 2017 metais, Vakarų Europoje – 2018 metų pabaigoje, VUL Santaros klinikose – 2022 metų viduryje.

daugiau

Metastazės galvos smegenyse gydomos taikant naują radiochirurgijos metodąNacionaliniame vėžio institute (NVI), šiuo metu vienintelėje gydymo įstaigoje Lietuvoje, įdiegta nauja – HyperArc™ – stereotaksinės radiochirurgijos metodika, kuri jau taikoma gydant metastazes galvos smegenyse. Naujuoju metodu jau gydomi onkologiniai pacientai, o NVI specialistai kaupdami klinikinę patirtį planuoja prisijungti ir prie tarptautinių klinikinių tyrimų.

daugiau

Neurochirurgas V. Kieda: "Šuolio į vandenį pasekmės gali būti tragiškos"Įsibėgėjant vasarai ir kylant vandens telkinių temperatūrai, prasideda maudynių ir šuolių į vandenį sezonas. Deja, kasmet kelioms dešimtims žmonių vasariškos pramogos baigiasi stuburo ir nugaros smegenų traumomis. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Neurochirurgijos skyriaus vedėjas, gydytojas neurochirurgas Vladas Kieda sako, kad tokio pobūdžio traumos yra vienos sunkiausių: „Pažeidus nugaros smegenis, yra nutraukiamas galvos smegenų ryšys su žemiau pažeidimo vietos esančiais organais, sutrikdomos visos organizmo funkcijos, tad pasekmės būna labai skaudžios ne tik pacientui, bet ir visai jo šeimai.“

daugiau

Pacientei išoperuotas navikas, pasitaikantis tik dviem žmonėms iš milijono73 metų šiaulietę Eleną ne vienerius metus kamavo sveikatos problemos, kurios, kaip pati moteris manė, yra vyresnio amžiaus pasekmė. „Vartojau vaistus nuo hipertenzijos, II tipo cukrinio diabeto. Negalėjau net prigulti ant kairiojo šono – iškart vargindavo dusulys“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja moteris. Nei moteris, nei ją gydę ir konsultavę Šiaulių medikai neįtarė, kad tikroji moters prastos savijautos priežastis – iš autonominio nervų mazgo išsivystęs navikas, vadinamas paraganglioma.

daugiau

Trumposios žarnos sindromas: viskas priklauso nuo laiko, per kurį atvykstama pas medikusTrumposios žarnos sindromas – reta virškinimo sistemos ir kepenų liga, kuri Lietuvoje diagnozuota vos septyniems pacientams. Viena iš jų – Kauno klinikų pacientė 43-ejų metų Astutė. Visai neseniai, praleidusi beveik penkis mėnesius Kauno klinikose, moteris išvyko namo. Per šį laikotarpį jai atliktos net trys operacijos.

daugiau

ImageŠiuolaikinė medicinos pažanga pasiekė tokį lygį, kad po intervencinės procedūros pacientas tą pačią dieną gali saugiai grįžti namo ir vėliau tęsti gydymą ambulatoriškai. Trumpesnis hospitalizacijos laikas sumažina hospitalinių infekcijų riziką, be to, pacientas patogiau jaučiasi namie šalia artimųjų. Apie dienos chirurgijos ypatumus – pokalbis su Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Dienos chirurgijos, artroskopinės chirurgijos ir sporto medicinos skyriui vadovaujančiu gydytoju ortopedu traumatologu doc. dr. Sigitu Ryliškiu.

daugiau

Galūnės amputacijos gali padėti išvengti minimaliai invazyvus gydymasPagrindine vyrų mirtingumo priežastimi Lietuvoje vis dar išlieka kardiovaskulinės ligos, kurioms priklauso ir periferinių arterijų liga. Respublikinės Panevėžio ligoninės gydytojas intervencinis radiologas Mantas Buitkus pranešime žiniasklaidai teigia, jog mūsų vyrai yra kantrūs ir neretai nekreipia dėmesio į pradinius periferinių arterijų ligos simptomus. Ligai ženkliai progresavus, dažnai endovaskulinis gydymas tampa nebeįmanomas ir, geriausiu atveju, lieka tik chirurginis gydymas. Patobulėjus medicinai, atsiradus naujoms gydomosioms priemonėms, pacientams gali būti taikomas minimaliai invazyvus, endovaskulinis gydymas net ir sudėtingais atvejais, nors anksčiau juos būtų įmanoma gydyti tik atviros chirurgijos metodu.

daugiau

Suaugusiam pacientui atlikta unikali itin didelio laipsnio skoliozės operacijaSudėtinga stuburo tiesinimo operacija suaugusiam pacientui atlikta pirmą kartą Lietuvoje. Jos metu buvo taikomas ilgas pasirengimo etapas ir daug papildomų priemonių operacijos metu. Didelio laipsnio C formos stuburo iškrypimas yra iššūkis visiems stuburo chirurgams. VUL Santaros klinikų Neurochirurgijos centro gydytoja neurochirurgė Ona Lapteva, ortopedai traumatologai dr. Giedrius Bernotavičius ir Šarūnas Bernotas yra vieninteliai chirurgai Lietuvoje, užsiimantys tokia chirurgijos rūšimi.


daugiau

Šiaulių ligoninėje – pirmoji Baltijos šalyse endoskopinė skrandžio mažinimo operacijaĮ Respublikinę Šiaulių ligoninę netrukus bus pristatyta ir operacinėje sumontuota naujausia endoskopinė įranga, kuria bus atliekamos unikalios, iki šiol Baltijos šalyse neatliekamos endoskopinės skrandžio mažinimo operacijos. Iš mokymų Vokietijoje ir Čekijoje neseniai grįžusiam Endoskopijų padalinio koordinatoriui gydytojui endoskopuotojui chirurgui Justui Biručiui atliekant operacijas operacijoje dalyvaus ir asistuos ekspertas iš Vakarų Europos. Jau registruojami pacientai, pageidaujantys įveikti antsvorį šios operacijos pagalba.

daugiau

Kauno klinikose atlikta inovatyvi tulžies akmenų šalinimo procedūraKauno klinikose moteriai, tulžies pūslėje turėjusiai akmenų, atlikta unikali procedūra – cholangioskopija su akmenų skaldymu lazeriu (akmenų litotripsija). Tai nauja gydymo metodika, skirta tulžies ir kasos latakų diagnostikai ir gydymui. Jauna mama Gabija, slaugiusi dukrą ligoninėje, pati pasijuto prastai. Grįžusi namo, ji nutarė profilaktiškai apsilankyti pas šeimos gydytoją ir išsiaiškinti atsiradusio silpnumo priežastis.

daugiau
81 - 90 iš 1155 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos